Klinik Optimé

Hypnose og hypnoterapi

Kan hjælpe dig til, at skabe de positive forandringer i dit liv, som du har brug for. 

Hypnose er en ændret bevidsthedstilstand som vi alle kender. Faktisk kommer vi i trance flere gange dagligt, f.eks. når vi dagdrømmer, bliver helt opslugte af en film eller bog.

Vi lader bare tankerne flyde, bliver indadrettet og behagelig afslappet. 

Forskellen mellem den naturlige trancetilstand og hypnose terapi er, at hypnosen altid har et terapeutisk formål. 

Hypnoterapi er et samarbejde mellem klient og terapeut. 

Man er aldrig helt ”væk”, du er hele tiden bevidst om hvad der sker og du kan svare på alle de spørgsmål som terapeuten stiller, og du vil kunne huske alt, hvad der er sket bagefter.

Du kan til enhver tid stoppe og åbne dine øjne hvis du vil.

En hypnotisør kan ikke ændre på noget, som du ikke ønsker ændret, det kan ikke lade sig gøre at hypnotiserer nogen til noget de ikke vil. 

For de fleste føles hypnose som om, man bare sidder med lukkede øjne, og ellers er man helt klar over, hvad der sker og hvad, der bliver sagt. 

Når man så åbner øjnene bagefter, kan man måske mærke, at man alligevel havde været længere væk, end man troede.

Når du er i trance eller hypnose tilstand, kan terapeuten få kontakt til din underbevidsthed, her ligger alle dine ressourcer og stærke sider som du har brug for, til at ændre de negative mønstre som ikke længere tjener dit formål.

Når vi er i vågen tilstand virker vores bevidste sind som en kritiker, der hjælper os med at holde styr på de praktiske ting.

Det ubevidste sind indeholder al viden om os, alle minder og erindringer. Det ubevidste ved hvordan vi fungerer optimalt, følelsesmæssigt og helbredsmæssigt.

Begrænsninger og følelsesmæssige ubalancer hænger ofte sammen med tidligere oplevelser.

Fortiden kan vi naturligvis ikke lave om på, men vi kan, med hypnoterapi ændre forståelsen og følelserne i oplevelsen.

I hypnoterapi går vi, via ubevidste sind, tilbage til første oplevelse af problemfølelser og ser på situationen med vores nuværende forståelse.

En session varer ca 1-1½ time